"Könnyfakasztó pillanatok" zajlanak a Széll Kálmán téren - most viszik el a tér szimbólumát az órát, ami alatt valószínűleg több millió randi kezdődött az elmúlt évtizedekben.
 


A képen a Moszkva tér című kultikus film főszereplője, Szabó Simon látható. 
Az órát már egyébként szét is szedték, és a Kiscelli Múzeumba szállították, ahol örök nyugalomra térhet (forrás: Index, Óra alatt facebook csoport)

Rostás Péter, a Budapesti Történeti Múzeum főigazgató-helyettese az Index kérésére elmondta, hogy az órát 1941-ben állították fel, amikor a területen még nyáron atlétikai pálya, télen korcsolyapálya volt. A téren - akkori elnevezéssel - közlekedési gócpontot alakítottak ki. Az óra kezdetben az oszlop csúcsára volt erősítve, mert akkoriban még más volt a tér szerkezete, távolabb jártak tőle a gyalogosok. 1971-ben került lejjebb, amikor elkészült a metrókijárat, és emiatt átalakult az egész tér. Az eredeti számlapot ugyanekkor egy modernebbre cserélték, és volt alatta egy Centrum felirat. A rendszerváltás után újra kicserélték a számlapot és a szerkezetet. A kasztni nagyjából a régi.

Címkék: óra Széll Kálmán tér

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr517117855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása