Még 2007-ben kezdte építeni a Csikós udvar alatti, háromszáz férőhelyes várgarázst az osztrák Wipark és a Raiffeisen-csoport közös cége.

Eredetileg 300 parkolós garázst terveztek a Vár Krisztinaváros felőli oldalába, ám a projekt nem várt akadályokba ütközött: Zsigmond korabeli lőréses várfalat tártak fel, így át kellett tervezni az épületet. De nem volt elég a negyedmilliárdos többletköltség, újabb problémák következtek. Végül a beruházó átadta a fejlesztést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek, ekkor döntött úgy a kormány, hogy állami szerepvállalással befejezik az építkezést. Tavaly novemberben 1 milliárd 778 millió forintot adtak a megvalósításra, mely magában foglalja a környező épületek állékonyságát helyreállító munkálatokat is. Ezt az összeget egészítette ki a kormány nemrégiben újabb 1,3 milliárd forinttal, amiből a teljes projekt megvalósítható. (Várnegyed)

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr667236889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása