Tavasszal a virágföldeket frissíteni, lazítani, termővé kell tenni a palánták befogadására. A télen kint maradt kétnyári növényeket pótolni, újítani kell, hogy a meleg idő beköszöntével ismét teljes színben pompázhassanak.

Első lépéseként alaposan elő kell készíteni a virágágyat a palánták érkezésére, melynek folyamata a következő: 

Célszerű ősszel felásni, fellazítani a virágágyást így tavasszal könnyebb bánni a már lazább szerkezetű talajjal, és szükség szerint pótolni kell a tápanyagot.


A tápanyag pótlását a FŐKERT saját komposzt telepén előállított kiváló minőségű komposztanyaggal tesz meg, ennek köszönhetően a virágföldbe kikerülő növények egészségesebbek és szebbek lesznek a tápanyag szegény talajban fejlődött társaiknál. 

A talaj lazítása történhet, kapálással mely során 8-15 centiméter mélyen lazul fel a virágföld elősegítve ezzel a légcserét és a növények növekedését. 

A talaj sarabolását a felszíni réteg porhanyításánál érdemes alkalmazni, ez segít megőrizni a talaj vízkészletét, illetve így könnyen eltávolíthatóak a nemkívánatos gyomnövények. 

A talaj optimális minőségének elérése után, megkezdődnek a palánta kiültetések, melyek az idő előrehaladtával színpompás virágokká fejlődnek.

A Főkert munkatársai idén is több tízezer árvácskát ültetnek ki a Főváros és kerületünk kiemelt zöldterületeire, s teszik színesebbé a parkokat, köztereket. 

Idén, a kedvezőbb téli időjárásnak köszönhetően kevesebb a fagyási kár az ősszel kiültetett több mint 140.000 darab árvácskával tarkított ágyakban, azonban a taposási és egyéb rongálásokból adódó kár, sajnos az idei évben meghaladja a 7.500 darabot.

Kérjük a lakosságot, óvjuk együtt a kiültetett virágokat, hogy minél tovább gyönyörködhessünk bennük.

Címkék: virág virágültetés Főkert

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr897259631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása