Lezárult az „Energetikai korszerűsítés a Budavári Önkormányzat óvodáinak és bölcsődéinek épületében elnevezésű (KEOP-5.5.0/A/12-2013-0123 azonosító számú) uniós projekt. A valós munkálatok tavaly ősszel fejeződtek be, most megtörtént a pénzügyi elszámolás is. 


Az Energetikai korszerűsítés a Budavári Önkormányzat óvodáinak és bölcsődéinek épületében elnevezésű uniós projekt európai uniós projekt keretében a Nyárs utcai óvoda, a Mészáros utcai óvoda, a Lovas úti óvoda és bölcsőde és az Iskola utcai bölcsőde energetikai felújítását végezték el, amelyre összesen 178 millió forintot nyert az Önkormányzat.


Valamennyi intézmény esetében elvégezték a födémszerkezetek és homlokzatok utólagos hőszigetelését - kiemelt vastagságú hőszigeteléssel-, így az óvodák és a bölcsődék új külső megjelenést kaptak. Elvégezték a nyílászárók cseréjét, a kazánokat modern, kondenzációs berendezésekre cserélték, valamint a radiátorokat termosztatikus szelepekkel szerelték fel.


A megújult látvány és a kellemes környezet mindezeken túlmenően még hosszútávon gazdaságos működtetést is eredményez. Az óvodák, bölcsődék szigetelési munkái az ősszel elkészültek, így az első fűtési szezonban már érezhető volt a pozitív hatása. A gázfogyasztás visszaesése miatt a gázmérők cseréjét is kezdeményezte az önkormányzat a gázszolgáltatónál, így nyári időszakban is megtakarítást eredményez a beruházás, mivel az alapdíjak is töredékére csökkennek.


Iskola utca 22.-24. szám alatti bölcsődében az energetikai átalakításokon felül az Önkormányzat saját forrásból az épület bővítését is elvégezte. A bővítés során nemcsak egy új csoportszoba kiépítése, hanem egy játszóudvar is kialakításra került a lapos tető helyén.

Címkék: óvoda energetika korszerűsítés

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr807295435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása