A Budavári Önkormányzat a kerületben élőket húsvét és karácsony előtt külön is segíti. Az ünnepek előtt az idősek és a gyermeket nevelő családok 8000-8000 forintos támogatásban részesülnek. A húsvéti támogatást március 23-tól postázza az Önkormányzat. Az Idősek Klubjaiban Varga Antal alpolgármester és Judák Barnabásné dr. Varga Kovács Emese aljegyző személyesen adta át az időseknek a támogatást. 


Évente két alkalommal, húsvét és karácsony előtt a 80 év felettiek valamint azon 65 év felettiek, akik szociálisan nehéz helyzetben vannak, 8000 forint értékben Erzsébet-utalványt kapnak. Ugyancsak jár ez a támogatási forma a kerületben élő, szociálisan rászoruló családoknak is. Azon családok részesülhetnek ebben a támogatásban, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak illetve rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban részesültek. Mind az időseknek, mind pedig a családoknak az Önkormányzat kérelem nélkül folyósítja az időszaki támogatást.

Ismeretes, az Erzsébet-utalványból befolyt összeget a kormány rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére és táboroztatására fordítja, így az új támogatási formával az Önkormányzat két nemes célt is támogat. 

Címkék: húsvét támogatás

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr587295445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása