Átalakulnak a vásárlói szokások a budai belvárosban és környékén, többek között a megyei autópálya-matrica bevezetése miatt is inkább helyben vásárol a lakosság, de a vasárnapi zárva tartás is a gyorsabb árubeszerzést ösztönzi.

A budai belvárosi rész, a Nap-hegy, Krisztinaváros több ezres lakossága számára nyújt megoldást a Mészáros utcában tavaly ősszel nyílt Spar üzlet. Átalakulnak a vásárlói szokások a budai belvárosban és környékén, a vevõk a nagybevásárlásaikhoz egyre inkább a helyben lévõ üzleteket választják a hipermarketek helyett – hangoztatják a nemrég Spar üzletté változott Mészáros utcai Sarki Fûszerbolt tulajdonosai.

Dienes Ákos és Molnár Ildikó rámutatott, a vasárnapi zárva tartás bevezetése miatt az emberek szombaton rohanják meg az üzleteket. Érdekes, hogy az autópálya-matricák bevezetése is pozitívan hat a belvárosi üzletek forgalmára, az emberek egyre inkább úgy látják, nem érdemes kimenni a budaörsi bevásárlóközpontokba.

Dienes Ákos leszögezi, azzal, hogy a Sarki Fûszerbolt átalakult Spar üzletté, az árak lényegesen lejjebb mentek, így emiatt sem érdemes már a hipermarketekbe elzarándokolni, sõt az ilyen nagybevásárlás ma már inkább frusztráló a családok számára – fogalmaz az üzletvezetõ.

A szakember szerint a közepes üzleteknek az elmúlt évek forgalomvesztése miatt dönteniük kell: inkább kisebb üzletté válnak, hogy kevesebb alkalmazottal, a költségek csökkentésével fenn tudjanak maradni; vagy inkább növekednek, bõvítik a választékot, hogy visszaszerezzék a vevõket. A saját üzletüknél ez utóbbi mellett döntöttek, az eladótér így 230 négyzetméterre bõvült, amelynek révén jelentõsen szélesíthették a kínálatot. Többek között helyben sütött pékáruval, zöldség-gyümölcs pulttal, elõrecsomagolt hústermékekkel, vegyi árukkal, újsággal nõtt a választék.

A vezetõk tapasztalatai szerint a Mészáros utcai Sparra már nagy szüksége volt az itt élõ több ezer családnak, a Nap-hegy, Krisztinaváros nincs megfelelõen kielégítve. A budai belvárosban élõk egyre igényesebbek, a drágább sajtokat, felvágottakat, borokat keresik, valamint megnõtt az igény a glutén- és laktózmentes, továbbá a bio- és paleotermékek iránt. Persze a közepes árkategóriájú portékák fogynak leginkább, a módosabb vásárlókon kívül az emberek többsége azért még mindig rendkívül árérzékeny, a vevõk gyakran az akciós újság alapján vásárolnak.

 

A Mészáros utcai Sparról:  A repülésirányítási informatikai rendszerszervezõ férj és egy görög zenekarral a világot bejáró feleség 1995-ben vásárolta meg a Mészáros utcában az akkori húsboltot. Szépen felújították és western stílusú külsõvel Sarki Fûszerbolt néven nyitották meg. Az eltelt húsz évben megfelelõen mûködött a bolt, de a hipermarketek térhódítása, a válság és a trafiktörvény után elodázhatatlan lett a váltás, amelyhez a növekedési hitelprogram segítette hozzá a vállalkozást. A Spar üzletté alakulás nemcsak a céget, hanem a környéken élõ több ezer család mindennapi életét érinti. Az üzlet alapgárdája 20 éve ugyanaz, rengeteg vevõt név szerint ismernek, így pontosan tudják a vásárlók különleges igényeit. Összesen 16 fõ dolgozik az üzletben, két mûszakban, reggel 7 órától este tíz óráig. A napi munkában a tulajdonosok a mai napig is aktívan részt vesznek. Az üzlet termékkínálatában szerepelnek különlegességek, úgymint Cserpes joghurt, libatöpörtyû, termelõi kolbász, vastag szalonna, házi tészta is, és külön kiemelten dekorációs termékek. A Sparhoz csatlakozást nagyon jó döntésnek tartják a tulajdonosok, meg vannak elégedve a lánc szolgáltatásaival. Jó a termékellátás és rengeteg az akció, amely hetente frissül. (Várnegyed)

 

spar.jpg

Címkék: Spar Mészáros utca

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr847310164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása