Április 3-ától ismét üzemel a Déli pályaudvar, amelyen a vasúti forgalom január 31. és április 2. közötti szünetelése idején számos előrehozott felújítási és karbantartási munkálatot végzett el a MÁV. A pályaudvar felkészülten várja az utazóközönséget - áll a társaság közleményében. 


Mialatt a Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft. elvégezte a Déli és a Kelenföldi pályaudvar közötti alagutat övező támfal és rézsű ideiglenes helyreállítását, a vasúttársaság szakemberei sok egyéb esedékessé vált teendő ellátása mellett az alábbi javításokról gondoskodtak.

Megtörtént az alagút vezetékeinek vizsgálata és világításának teljes körű kijavítása; földelésjavítás az állomás teljes területén; az oszlopszámozások és a figyelmeztető jelek felújítása; az elektromos kötések ellenőrzése és szükséges cseréje; az alagút felsővezetékeinek vizsgálata és a sérült szigetelők helyrehozatala; a váltóállító berendezések szerelése; a váltók talpfáinak cseréje, és aszfaltozások a peronok hibás szakaszain.

A nem látványos, ám annál fontosabb felújítások megtörténtével a vonatok újra a Déli pályaudvar lezárása előtt érvényes menetrend szerint közlekednek, de a húsvéti ünnepre való tekintettel április 5-én, vasárnap ünnepnapi, 6-án, hétfőn vasárnapi menetrend lesz érvényben a MÁV teljes hálózatán.

Mint ismert, 2015. január 25-én, majd 31-én megcsúszott a támfal földje a Déli és a Kelenföldi pályaudvarok közötti alagútnál, aminek következtében kövek hullottak az egyik vasúti vágányra. A szakemberek január 31-én lezárták a Déli pályaudvart, miközben a MÁV-START megszervezte a vonatforgalmat. Az alagút melletti-feletti rézsű ideiglenes helyreállítását követően április 3-án, Nagypénteken hajnalban indul újra a Déli pályaudvar menetrendszerinti vonatforgalma.

Címkék: MÁV Déli

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr997334294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása