Mozgás, közösségi média és interkulturális nevelés a tanulás szolgálatában

Az Innovatív Iskolák TÁMOP-3.1.4-12/1-2012-0321 projekt keretében az „Intelligens iskola - A Szilágyi Erzsébet Gimnázium” című pályázat 107.369.600 Ft összegű támogatást nyert.

A támogatást a tanulók egészségét és személyiségét fejlesztő tevékenységekre, a környezeti nevelést célzó táborokra, a tanulók nyelvtanulását segítő programokra, a pedagógiai-módszertani megújulást szolgáló továbbképzésekre, tanórán kívüli rendezvényekre és az oktatási-nevelési folyamatot segítő eszközbeszerzésekre fordították.

A mozgás gazdag életmódra nevelés táborait, a nyelvi csereprogramokat, a tanulmányi utak eredményeit és az E-twinning programot mint új típusú, tanulást és nem formális kapcsolatok kiépítését szolgáló eljárási módszert mutatták be a gimnázium tanárai és diákjai a projektet záró sajtótájékoztatón.

Az elmúlt 2 év során a TÁMOP-pályázat elnyerése jelentős forrást biztosított a Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium diákjai számára, lehetővé tette, hogy olyan nyelvi, környezetvédelmi és sport programokon vegyenek részt, amelyeket e forrás nélkül nem, vagy csak részben tudták volna megvalósítani.

Az élménygazdag nyelvi cserék, tanulmányi utak, a tanulókat megmozgató túrák, valamint az iskola tanulóival zajló konfliktuskezelések azt eredményezték, hogy fejlődött a tanulók nyelvtudása, személyisége, illetve számos, az életben fontos képességük, pl. a kreativitásuk, az interperszonális érzékenységük, az együttműködési készségük, valamint a megértési és elfogadási képességük más országok, népek kultúrája, szokásai iránt. 

Címkék: Szilágyi Erzsébet Gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr367331818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása