Készülnek az új trolik

 2015.04.15. 10:32

Már készülnek Budapest új trolibuszai a lengyelországi Poznanban, a Solaris gyárban. A járművek jelenleg szerkezetkészek, hamarosan indulnak Plzenbe, a Skoda gyárba, ahol az elektromos hajtóművet szerelik be a járművekbe.

Az első 24 vadonatúj trolibusz nettó 4 milliárd forintért érkezik a fővárosba még idén nyáron, majd a szükséges források rendelkezésre állásakor további 84 járművel bővülhet az új flotta. A 14 szóló és a 10 csuklós trolibusz alacsonypadlós, nyáron légkondicionált, télen pedig fűtött utasterű, és 4 km-t felsővezeték nélkül, önjáró üzemmódban is meg tudnak tenni. Az első járművek a belvárosi, illetve zuglói trolivonalakon állnak majd forgalomba. 

A mostani beszerzés mérföldkőnek számít a főváros közösségi közlekedésének fejlesztésében, hiszen egyszerre ennyi trolit Budapest az 1980-as években vásárolt utoljára. A jelenlegi járműbeszerzés középtávon biztosítja a budapesti trolibuszhálózat működését, valamint az önjáró üzemnek köszönhetően akár infrastruktúrafejlesztés nélkül is garantálja a hálózat bővítését.

 

(BKK)

Címkék: trolibusz BKK

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr327369912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása