Felújítják a Fátyol parkot

 2015.04.24. 12:27

Ismét Budapest egyik büszkeségéhez méltó látványt kínál, a teljes hosszában megújuló kerületi Duna-part a felújított Várkert Bazár, a Lánchíd utca, a Döbrentei utca. A kis ékszerdoboz záró ékköveként készül el a Fátyol park, ahol fõként a környékbeli idõsek, a Mesemúzeumba látogató gyerekek, s a kifulladt turisták pihentek meg a fák árnyékában.

 

fatyol.jpg

Mi tagadás, a környék, fõleg a Döbrentei utca felújítása megviselte a parkot. De emlékezzünk, a munkazaj elültével, a Szarvas tér - Apród utca és a Döbrentei utca forgalomcsillapításával együtt hamar visszakapta régi nyugalmát a kis park. A Fátyol park felújítása várhatóan május elejére lesz kész. Ezzel ez a kis tabáni városrész is újjászületik. A Budavári Önkormányzat beruházásában parkosítást, cserjésítést végeznek, pótolják a füvet, mészkõszegélyre cserélik a foghíjas szegélykövezetet, tarka virágokkal ültetik tele a parkot szegélyezõ ágyásokat és új padokat, szemeteseket is kihelyeznek. Az Elek apó kútja elõtti töredezett mészkõlapot is kijavítják, letisztítják. Benedek Elek kisbaconi mesekútjának mása a jövõben már naplemente után is megcsodálható lesz, ugyanis két kandelábert telepítenek a kút mellé. Sõt, a látogatókat meglepetéssel is várja a magyar népmesegyûjtés atyjának emlékhelye. Ahogyan az út túlsó felérõl hívogató Mesemúzeumban is ott lakik megannyi meglepetés
. (Várnegyed)

Címkék: Fátyol park

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr967394862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retax 2015.04.24. 14:51:39

Ha a kivitelezés közben ment tönkre, miért kell közpénzből helyreállítani?
süti beállítások módosítása