Tisztelt Budai Polgárok! Bizalommal fordulok Önökhöz, hogy Közép-Európa modern műemlék templomának, a XII. kerület építészeti kincsének, a Városmajori Jézus Szíve templomnak az állagmegóvásáért összefogjunk, és Aba Novák Vilmos, Molnár C. Pál, Sztehló Lili, Deéd-Dex Ferenc, Ohmann Béla, Kovács Margit, Pátzay Pál művészek alkotásait megvédjük.

varosmajor.jpg

A lapos tető beázás veszélye miatt sürgős felújításra szorul. A tető felújításához kérjük bizalommal a kedves Olvasók gyors támogatását. A beázás miatt különösen veszélybe kerülnek az Aba Novák Vilmos által festett mennyezeti freskók. Most nyáron a lapos tető javítását okvetlenül el kell végeznünk, hogy a templom értékei kárt ne szenvedjenek. A felújítás költsége közel 10 millió Ft. A műemlék templomunk védelme, úgy gondoljuk, hogy az itt élő I. II. és XII. kerületi hívő és nem hívő lakosok (a plébánia területi illetékessége, mind a három kerületet érinti) közös ügye a helyi Önkormányzattal együtt.

Ezen megfontolás alapján kérem nagy bizalommal Önöket, hogy lehetőségeik szerint adható kisebb vagy nagyobb adományaikat az alábbi számlaszámra juttassák el (banki átutalással vagy csekken) az Városmajori Árkay Aladár Alapítvány javára, amelyen gyűjtjük a felújítás céljára szánt támogatásokat: OTP Bank Nyrt. 11712004-20143314 (Csekkek a plébánia irodájában átvehetők. 1122. Budapest, Csaba utca 5.)

Tisztelettel és köszönettel:
Lambert Zoltán kanonok, plébános
(forrás: Várnegyed) 

 

Címkék: templom

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr37441654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása