Pótlóbusz jár a H5-ös HÉV helyett a Margit híd, budai hídfő és a Batthyány tér M+H között, mert az elmúlt napok esőzésének következményeként a csapadék befolyt a HÉV alagútjába az éjszaka folyamán. A szakemberek hajnal óta dolgoznak az ideiglenes szigetelés megtervezésén. A beázás semmilyen módon nem befolyásolja az alagút teherbírását.   

A H5-ös HÉV alagútjába jelentős mennyiségű esővíz folyt be, ezért ma reggel 6:15-től pótlóbusz jár a vonatok helyett a Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő között. Mivel a budai fonódó villamoshálózat építési munkái miatt jelenleg nincs állandó szigetelés az alagúton, ezért juthatott be az esővíz az alagútba és az állomásra. Az ideiglenes szigetelés megtervezésén és elhelyezésén hajnal óta dolgoznak a szakemberek. A beázás nincs hatással az alagút szerkezetére, a vonatforgalomra és az alagútban dolgozókra sem jelent semmilyen veszélyt.

Ahogy azt korábban a BKK jelezte, a HÉV-alagút födémjének teherbírásával kapcsolatos kivitelezési munkáit a tervezett két hónapos (2015. június-augusztus) vágányzár alatt végzik el.

A jelenlegi szigetelési munkák elvégzéséig a kimaradt szakaszon a pótlóbuszok mellett alternatív eljutási lehetőségként a 86-os, a 160-as, a 260-as, a 260A autóbusszal, illetve a 17-es villamospótló autóbusszal lehet utazni.

A BKK és a BKV számára az utasok biztonsága az első. Mindkét társaság azon dolgozik, hogy a Batthyány tér M+H állomás mielőbb újra használható legyen és a beázások ne okozzanak csúszásveszélyt. A munka befejezéséig a BKK és a BKV az utasok türelmét és megértését kéri. (BKK)

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr207482196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása