Cipősdoboz akció

 2013.11.18. 16:51

A Baptista Szeretetszolgálat 2013. december 1. és 18. között tizedik alkalommal rendezi meg cipősdoboz akcióját, hogy minél több nehéz sorsú, mélyszegénységben élő gyermek otthonába varázsolhassanak karácsonyi hangulatot. 

2013. november 26-tól december 18-ig a naphegyi Oxygen Wellness Központ (1016 Budapest, Naphegy u. 67.) is cipősdoboz gyűjtőpontként csatlakozik a kezdeményezéshez. Idén mindhárom Oxygen Wellnes Központban leadható a gyerekeknek szánt karácsonyi meglepetés. Ha nincs ideje egy-egy ajándékdoboz összeállítására, a központokban elhelyezett perselyekbe bedobott készpénz adománnyal is támogathatja a szervezet munkáját.

A cipősdoboz akció története a II. világháború végéig nyúlik vissza, amikor egy angol nagymama megsajnálva a nélkülöző gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Azóta több millió rászoruló gyermek örülhetett világszerte az ajándékokkal megtömött dobozoknak.

Idén csatlakozzon Ön is az akcióhoz! Hozza el ajándékokkal megrakott cipősdobozát a naphegyi központba, hogy a Szeretetszolgálat munkatársai eljuttathassák a gyerekekhez.

Oxygen Wellness Naphegy: 1016 Budapest, Naphegy u. 67.

Az Oxygen Wellness Központokban található gyűjtőhelyek nyitva tartása:
Hétfő - Péntek: 6.00 - 22.30
Szombat - Vasárnap: 8.00 - 20.00
További részletek az akcióról: www.ciposdoboz.hu

Cipősdoboz készítés:

1. Keress egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt. 
2. Döntsd el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánod az ajándékot!
3. A cipősdobozt töltsd meg ajándékokkal az alábbi szempontok szerint:
Játékok: kisautók, labdák, babák, plüssállatok, jojók, világító vagy hangot adó játékok (extra elemmel!)
Iskolai eszközök: tollak, ceruzák, számológépek, zsírkréta, kifestők, jegyzettömbök
Higiéniai eszközök: fogkefe, fogkrém, szappan, fésű
Egyéb: cukorkák, nyalókák, rágó, napszemüveg, pólók, játék ékszerek, hajgumik, óra, kis képeskönyv
4. Az elkészült ajándékcsomagot csomagold be színes csomagolópapírral, (lehetőleg külön a tetejét és külön az alját), majd ragaszd le átlátszó cellux ragasztószalaggal! Figyelem! A doboz tetejét, átlátszó cellux ragasztószalaggal, vagy erős zsineggel gondosan rögzítsd le, hogy a csomag szállítás közben se essen szét!
5. Végül a doboz tetejére jól látható módon írd rá, hogy az ajándék milyen korú és nemű gyermek számára készült, pl. így: "fiú 12″ vagy "lány 8″.
6. Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 18-ig juttasd el a cipősdoboz begyűjtő helyek valamelyikére!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr575642113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása