A Budavári Önkormányzat, mint a „Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése” KÖZOP-5.5.0-09-11-2011-0027 projekt kedvezményezettje 2014. március 18-án megkapta az építési engedélyt a Lánchíd utca felújítására.

Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Felügyelősége kiadta az építési engedélyt a Budavári Önkormányzat részére a Lánchíd utca, az Apród utca, a Döbrentei utca és a Szarvas tér átépítésére, felújítására. A Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési projekt nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás, így az építési engedélyben foglaltak végrehajthatók.

A kormány - az Új Széchényi Terv Nemzeti Programjainak meghatározásával - vállalta a Budai Vár értékéhez méltó felújítását és fejlesztését, a Várkert Bazár épületegyüttese és környezete rendbe tételét, a Budai Vár és környéke közlekedésfejlesztését.

A közlekedési beruházás első üteme a Várkert Bazárhoz kapcsolódik, az Északi Pavilonban fogadóteret, lifteket alakítanak ki, a Déli Cortina falnál, a Vízhordó lépcső mellett pedig egy mozgólépcsőt, amely a várteraszra szállítja a látogatókat. Innen liftekkel lehet majd továbbmenni a Palota területére. A projekt része a mélygarázs kialakítása is, amely a Várkert Bazár megközelítését és a Budai Várba irányuló autóforgalom csökkentését segíti elő.

A Lánchíd utca felújítása a projekt következő üteme. A beruházás részeként először több száz méter hosszan kicserélik a víznyomócsövet a Lánchíd utcában, majd a terület emelt útpályás díszburkolatot kap. Fontos elem, hogy az eddigi sétányról a kerékpáros közlekedést levezetik és irányhelyes kerékpársáv épül. Új utcabútorokat létesítenek és a Lánchíd utcáról oldják meg a Várkert Bazár díszkivilágítását is. A Döbrentei utca a forgalomcsillapítás szándéknak megfelelően, ellenkező irányból lesz egyirányú utca, hogy az utcába ténylegesen csak azok az autósok hajtsanak be, akiknek ott van a céljuk.

A felújítás nyár végére fejeződik be.

Címkék: Várbazár Várkert bazár Lánchíd utca

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr395870662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2014.03.20. 09:29:54

Végre! Ideje már, bizony! :)
süti beállítások módosítása