Vasárnap délután a gyermeknapon átadták az I. kerületi Mária téren található Rumini-játszótér második ütemét, amelyben egy nyolc méter magas, ágyús, csúszdás vár, egy függőhíd és több logikai játék készült el. 

A Rumini-játszótér kialakítása két ütemben történt meg: tavaly Mikulás napján adták át a játszótér első ütemét, akkorra készült el a Szélkirálynő, a hatalmas, háromárbocos kereskedőhajó.


Május 25-én elkészültek az új játékelemek, amelyek megelevenítik egész egérvárost, a fal egy újabb részét pedig ismét Kálmán Anna, a Rumini-könyvek illusztrátorának rajzai díszítik.

DSCN3657.JPG


Berg Judit, a Rumini-könyvek írója elmondta, hogy a Budavári Önkormányzat kereste meg azzal az ötlettel, hogy közreműködjön a Rumini által ihletett játszótér kialakításában a Mária téren, ahol egy már meglévő parkot bővítettek tovább. A második ütemben elkészült új elemek terveit szintén az írónő és az illusztrátor készítették az önkormányzattal együttműködve.

Az önkormányzat már több tematikus játszóteret alakított ki a kerületben: elsőként a Franklin utcai játszótéren a Magyar Mesehősök Falát készíttette el, majd a Gellérthegyen a Vuk-játszótérrel lepte meg a családokat.

A Vuk-játszótér jelenleg a kisebb gyerekek igényeit elégíti ki, így ennek bővítését és megújítása is tervben van a közeljövőben.  A tervek között szerepel még egy Pom-Pom-játszótér kialakítása a Naphegy téren, amelynek terveit Sajdik Ferenc Kossuth-díjas grafikus készíti el.

A játszótér építéséről régebbi képeket a képre kattintva láthat.

DSCN3662.JPG

Címkék: Rumini Víziváros Mária tér

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr356210087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása