Tömegközlekedési változások

 2014.08.28. 22:54

19-41-es villamos, hajójáratok:


2014. augusztus 29-én, pénteken  a Lánchíd utcában rendezett utcabál miatt 12.00 órától az utolsó járatindulásig villamospótló autóbusz közlekedik a 19-es vonalon a Szent Gellért tér M és a Batthyány tér között, valamint a 41-es villamos teljes vonalán.

Szintén pénteken 14.00 órától a BKK hajójárati is megállnak az új, Várkert Bazár kikötőjében. Az új hajókikötő átadása a Kormány és a Fővárosi Önkormányzat Várnegyed fejlesztési programjában történik, amelynek kapcsán befejeződik a Várkert Bazár alatti mélygarázs építése, valamint átadják a felújított Lánchíd utcát is. Az Újpest, illetve Rómaifürdő felé haladó hajók a Petőfi tér (Erzsébet híd) kikötő után és a Batthyány tér előtt, míg a Haller utca felé közlekedők a Batthyány tér után és a Petőfi tér (Erzsébet híd) előtt kötnek ki a Várkert Bazárnál.

További információk: 
http://www.bkk.hu/2014/08/augusztus-29-etol-a-varkert-bazarnal-is-megallnak-a-budapesti-hajok/



18-as, 41-es villamos:

Krisztinavárosban a 18-as villamos vonalán vágányfelújítást végeznek szeptember 1-ig, emiatt a villamosok nem közlekednek.

Szeptember 1-től megszűnik az 1-es villamos meghosszabbítási munkái miatt ideiglenesen bevezetett Fehérvári úti átszállás is 18-as és a 41-es villamosvonalakon.

18as vill.jpg

Az 1-es villamos vonalának meghosszabbítási munkáihoz kapcsolódva augusztus 31-éig, vasárnapig a 18-as és a 48-as villamost teljes vonalon, a 41-est a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Móricz Zsigmond körtér között, a 47-est pedig a Városház tér és a Móricz Zsigmond körtér között autóbusszal pótolják. A vágányzár idején tovább már nem halasztható vágány-karbantartási munkát is elvégez a BKV a dél-budai vonalakon, hogy miattuk ne legyen újabb, kényelmetlenségekkel járó forgalomkorlátozás a jövőben. Iskolakezdésre ismét átszállás nélkül lehet utazni Dél-Buda villamosvonalain. A héten megújul a 18-as villamos vonalán a Krisztina tér és az Alagút utca csomópontjában az útátjáró, a Savoya Park végállomáson és a 41-es budafoki elágazás és a Kamaraerdei Ifjúsági Park közötti részén kábelpótlást, a budafoki elágazás utáni kanyarban és a Fülőke utca megállóhelynél pedig síncserét végeznek.

További infomációk:
http://www.bkk.hu/2014/08/szerdatol-vasarnapig-ismet-modosul-a-del-budai-villamosjaratok-kozlekedese/

Címkék: közlekedés utcabál várkert BKK 18-as 41-es 19-es villamos Bazár

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr576646707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása