Bővülhet a közbringarendszer

 2014.11.21. 15:38

Bővülhet a közbringarendszer 21 gyűjtőállomással és 50 új kerékpárral. A javaslatról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

A testület előtt szereplő javaslat szerint a beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott 180 millió forintos kötbérből 153 milliót fordítanának huszonegy új, érintőképernyős terminállal ellátott gyűjtőállomás és ötven új kerékpár üzembe helyezésére. A tervezett új gyűjtőállomásokat is magába foglaló rendszer határvonala Pesten így elérné a II. János Pál pápa teret és a Corvin negyedet. Új állomások épülnének Dél-Buda irányába is. Az új gyűjtőállomások a megrendelést követő fél éven belül építhetőek ki.

Az kibővült rendszer - 97 gyűjtőállomás és 1150 kerékpár - üzemeltetési díja havonta 2,7 millió forinttal, évente mintegy 33 millió forinttal növekszik. A Mol évi 122 millió forinttal támogatja az üzemeltetést. Ugyanebben a javaslatban szerepel az is, hogy a jövő évben az 1-es villamos vonalán 78 millió forintból felújítanák a Hős utca és a Hungária körút kereszteződésében a villamospályát. A 3-as villamosvonal Határ úti szakaszát 438 millió forintból újítanák fel.

Címkék: kerékpár bubi

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr906921547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása