Emberi maradványok is előkerültek november 25-én, kedden délelőtt a budai Vár területén, a Dísz téren talált világháborús lövedékek mellett.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály munkatársai is kint vannak a helyszínen. A tűzszerészi munkálatok befejeztével megkezdik az azonosítást. 

Korábban Bátyi Edina törzsőrmester, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs altisztje az MTI-vel azt közölte: építési munkálatok közben előbb nyolc Mauser gépkarabély lőszer, majd egy feltételezett tüzérségi lövedék került elő a Dísz téren. A teret lezárták, 17 lakóépületet kiürítettek.

A 16-os autóbusz terelve közlekedik és nem érinti a Clark Ádám tér és a Dísz tér közötti megállókat hatósági zárás miatt. Ugyancsak emiatt rövidített útvonalon jár a 16A és a 116-os autóbusz is, a Dísz tér helyett a Szentháromság térig.

 

 

Címkék: bomba Budai vár Dísz tér

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr176931417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása