A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, az eddig ingyenes részeken is bevezetik a fizetős parkolást.

Kiterjesztik a fizető parkolási övezetet az I. kerületben, mivel a Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött, hogy a kerületnek a főváros tulajdonában lévő területein is bevezetik a díjfizetést.

A kerület május elsejétől tervezi ellátni a parkolási üzemeltetési feladatot, és ennek érdekében együttműködési megállapodást köt a fővárosi önkormányzattal.

Májustól díjfizetősek lesznek a Fő utca, a Bem rakpart, a Lánchíd utca, a Döbrentei tér, a Döbrentei utca, az Apród utca, a Szarvas tér, az Attila út, az Alagút utca, a Krisztina körút, a Szirtes út, a Hegyalja út és a Sánc utca eddig ingyenes részei.

A parkolóhelyek kialakítása várhatóan 56,5 millió forintba kerül. A javaslatot 27 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el a közgyűlés.

parkolas.jpg

Forrás: Főv. közgyűlési előterjesztés

Címkék: parkolás díjfizetés I. kerület

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr927218959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Purell 2015.02.25. 18:46:39

Remélem ebből a rengeteg pénzből sok bölcsődét és óvodát fognak építeni az I. kerületben!!!
süti beállítások módosítása