Március 29-én éjjel 2 órakor kell 3 órára átállítani az órákat, ezzel egynapi átlagos villamosenergia-fogyasztást lehet megspórolni - közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszer-irányító (Mavir) Zrt.

Az Európai Unióban egységesen alkalmazott módszer azon alapul, hogy az órák átállításával a szokásos ébrenléti idő jobban fedi a természetes világosság idejét, amiből adódóan reggel 7 és este 10 óra között kevesebbet kell használni a világítást.

A Mavir szakemberei évtizedek óta gyűjtik és elemzik a mindenkori fogyasztási adatokat, a megtakarítás mértéke az óraátállítást megelőző és követő napok fogyasztási görbéi alapján becsülhető. Ezekből az adatokból megállapítható, hogy a módszerrel egynapi átlagos villamosenergia-fogyasztást, közel 40 ezer háztartás éves felhasználását lehet megspórolni.

Az 1980 óta működő rendszernek köszönhetően eddig mintegy 4 ezer gigawattóra energiát takarított meg az ország, ez közel 5 heti átlagfogyasztásnak felel meg.

Címkék: óra átállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr637307560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása