Rendőrségi hírek

 2015.04.24. 12:13

police_3.jpg

Óvjuk értékeinket, óvjuk lakásunkat!
Egy több napra magára hagyott, Krisztina körúti lakásból ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el ismeretlen tettesek. A bûnözõk az ajtót feszítették fel. Az esettel kapcsolatban a rendõrség a lakóingatlanok védelmére hívja fel a figyelmet. A tapasztalatok szerint, a betörõk minél kisebb kockázatra igyekeznek törekedni, ezért inkább a kisebb forgalmú legfelsõ emeleti vagy a menekülés szempontjából kedvezõbb földszinti lakásokat választják.


Hamis bérlettel bukott le a külföldi diák
Hamis jogviszony igazolással kiadott bérlettel utazott az M2 metrón egy külföldi diák. A kihallgatás során kiderült, hogy az eredeti igazolás 2014. december 31-én lejárt, ezért a diák kijavította a dátumot. Ellene hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Rendőrkézen a tolvaj
Egy vidéki városban sikerült elfogni azt a szökésben lévõ bûnözõt, aki még 2009-ben tört be egy lakásba, ahonnan több fényképezõgépet, számítógép-tartozékot és mûszaki cikkeket tulajdonított el. Az ügyben az I. Kerületi Rendõrkapitányság jár el.

Dolgoznak a „fürdõszarkák”
Több bejelentés érkezett a rendõrséghez arról, hogy az egyik közkedvelt fürdõben értékeket loptak el az öltözõszekrényekbõl. Az ügyben lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás. A rendõrség arra kéri a fürdõvendégeket, hogy lehetõség szerint a strandok, illetve fürdõk területére ne vigyenek magukkal értékes mûszaki cikkeket vagy nagyobb mennyiségû készpénzt, ha nem tudnak gondoskodni az õrzésükrõl. Tudni kell, hogy az öltözõszekrények nem alkalmasak értékmegõrzésre, csak a váltóruha tárolására szolgálnak. A fürdõk többségében lehetõség van külön széf bérlésére, érdemes ezt a szolgáltatást igénybe venni.

Megvacsorázott a betörõ
Az ablakon keresztül jutott be az egyik I. kerületi, földszinti lakásba G. Szergej, kettõs állampolgár. Ha pedig már ott volt, elõször megvacsorázott, majd beült a szobába, és egy üveg bor társaságában az ott talált laptopot is bekapcsolta. A lakás tulajdonosának fia mindeközben a másik szobában tartózkodott barátjával, amikor észrevették a hívatlan látogatót, rögtön hívták a rendõrséget.

Gyûrût loptak társuktól 
Rablás lett a vége a közös italozásnak a Délinél, ahol szóváltást követõen három férfi elvette negyedik társuk aranygyûrûjét. A verekedés miatt kihívott rendõrök egyiküknél megtalálták az ékszert, a három gyanúsított ellen rablás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a kerületi kapitányság.

Dunába ugrott – kimentették
Egy román állampolgárságú férfi - eddig tisztázatlan okokból- a Dunába ugrott. Szerencsére egy bátor fiatalember sikeresen kimentette, a férfit a mentõk azonnal kórházba szállították. Az életmentõt a helyszínen látták el az OMSZ munkatársai.

Csalót fogtak
Egy idõs hölgy feljelentését követõen kezdett el nyomozni a rendõrség egy társaság üzletkötõje ellen. Az történt, hogy a férfi egy egészségmegõrzõ termék vásárlására, a sértett beleegyezése nélkül, nevét a szerzõdés alá hamisítva kölcsön-megállapodást kötött. Bár V. Renátó nem tett vallomást, átadott a rendõröknek egy dokumentumot, ami bizonyítja, hogy a felvett kölcsönt visszafizette. A felelõsségre vonást ezzel nem kerüli el, azonban a kár megtérülése miatt kisebb büntetésre számíthat  (Várnegyed)

Címkék: Rendőrségi hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr807394844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iren C. Adorjan 2015.04.25. 06:20:11

Én már nagyon rég jeleztem illetéktelen emberek mérik fel a terepet Szemelik ki otthonokat és embereket sajnos minden ajtó elé nem jut egy rendőr ,de rabló az igen .Jobban kellene figyeljünk egymásra tisztelettel !!
süti beállítások módosítása