Immár a HÉV indulási adatai is megjelennek több FUTÁR kijelzőn, egyelőre csak tesztjelleggel. A H5-ös HÉV vonalán a Batthyány tér, Békásmegyer, a Margit híd budai hídfő és a Szentlélek tér állomáson; a H6-os hév vonalán a Közvágóhíd, a Pesterzsébet felső, Soroksár, a Hősök tere állomáson; a H7-es vonalán a Boráros tér, a Karácsony Sándor utca és a Szent Imre tér állomáson, illetve a H8-as és a H9-es HÉV vonalán Mátyásföld, repülőtér és az Örs vezér tere állomáson kihelyezett FUTÁR közterületi kijelzőkön is megjelennek a HÉV menetrend szerinti indulási időpontjai.

A vonatok műholdas nyomkövetésének megvalósítását a projekt műszaki leírása eredetileg nem tartalmazta, hiszen ehhez még nem rendelkezünk a megfelelő forrással. Amíg a nyomkövető rendszert nem építjük ki, addig a HÉV indulási időpontját a diszpécser módosítja, illetve ha jelentősebb fennakadás történik, tájékoztató szöveget jelenítünk meg a kijelzőkön. Emiatt a HÉV indulási időpontja nem villog az indulás előtti percben, hiszen az nem valós, hanem tervezett, menetrend szerinti adat. A rendszer kevésbé pontos, mint a buszok, a trolik, a villamosok műholdas nyomkövetésen alapuló és a várható aktuális indulási időt mutató rendszere. Ennek ellenére értékes információkat nyújt, pontossági kockázata kicsi, mivel a hévek jellemzően menetrend szerint közlekednek, a közúti torlódások nemigen zavarják a forgalmukat. A rendszer még pontosabb lehet, ha újabb források rendelkezésre állásakor a hévszerelvényeket is felszereljük a FUTÁR fedélzeti berendezésekkel. Erre először a H5-ös ( Batthyány tér - Szentendre) vonalon lesz lehetőségünk, a járművek felújításakor.
(forrás: BKK)

Címkék: BKK Futár Batthyány tér

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr516432181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása