Cipősdoboz akció a kerületben

 2014.11.17. 14:19

A Baptista Szeretetszolgálat az idei évben is meghirdeti a karácsonyi cipősdoboz akciót. A kerületben két helyen, a Batthyány téren a metró lejáratnál és az Oxygen Wellness Naphegyben gyűjtik a cipősdobozba csomagolt ajándékokat. 

A II. világháború után egy angol nagymama megsajnálva a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem sejthette, hogy egyszerű, de nemes tettét százak, ezrek, milliók követik majd, és, hogy a cipősdobozba zárt szeretet áttör határokat, korokat, életszemléleteket, és mozgalommá fejlődik.

A Cipősdoboz akciót tíz éve rendezi meg a Baptista Szeretetszolgálat, idén a kerület két pontján is várják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat.

Batthyány tér – metró lejáró
Átvétel: hétfőtől vasárnapig 10.00-20.00 óra között

Oxygen Wellness Naphegy
Cím: 1016 Budapest, Naphegy utca 67.

Átvétel: hétfőtől  péntekig 6.30-22.00 óra között, szombaton és vasárnap 8.00 és 20.00 óra között 

Hogyan készíthet Cipősdoboz ajándékot?
Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt.  Döntse el, hogy hány év körüli fiúnak vagy lánynak szánja ajándékát. 

A cipősdobozt töltse meg ajándékokkal az alábbi szempontok szerint:

Játékok: kisautók, labdák, babák, plüssállatok, jojók, világító vagy hangot adó játékok (extra elemmel!)
Iskolai eszközök: tollak, ceruzák, számológépek, zsírkréta, kifestők, jegyzettömbök

Higiéniai eszközök: fogkefe, fogkrém, szappan, fésű

Egyéb: cukorkák, nyalókák, rágó, napszemüveg, pólók, játék ékszerek, hajgumik, óra, kis képeskönyv

A dobozba ne tegyen agresszivitásra késztető képeket, játékokat, játékpisztolyt, kést, pc-játékot, konzervet, romlandó ételeket, gyümölcsöt, folyékony dolgokat, sampont, testápolót (vagy ezeket gondosan csomagolja be egy zárható tasakba, hogy sérülés, szivárgás esetén se tegye tönkre a doboz tartalmát), gyógyszereket, törékeny tárgyat. 

Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, (lehetőleg külön a tetejét és külön az alját), majd ragassza le átlátszó cellux ragasztó szalaggal, vagy kösse át zsineggel! (Így nem nyílik ki szállítás során, viszont könnyen kinyitható és visszazárható az elengedhetetlen biztonsági átnézések elvégzésekor!)

A dobozra jól láthatóan írja fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánja ajándékát, pl. így: “fiú 12″ vagy “lány 8″.

Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 18-ig juttassa el a cipősdoboz begyűjtő helyek valamelyikébe!

Az elkészült és összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül fogja eljuttatni a rászoruló gyermekekhez még az ünnepek előtt.

Címkék: akció cipősdoboz I. kerület Batthyány tér

A bejegyzés trackback címe:

https://egyker.blog.hu/api/trackback/id/tr356909959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása